Görmediklerimiz

 Hayatımızın en anlamlı zamanları ailemizle olan anlar değil midir?

Uzun uzun düşünmeye vakit yok bu hayatta bir gün varsak bir sonraki gün var mıyız yok muyuz bilemeden yaşadığımız ömürde en çok bedavadan harcadığımız benim gözümde zaman. 

Bir çok insan hayatının sonsuz olduğunu düşünerek mi yaşıyor yoksa zamanı düşünemeyecek kadar günde ve günün derdinde mi kayboluyor. Tartışmaya açık bir konu değil mi sizce de . Kişisel gelişim uzmanları anda kalın diyor ya insanlara acaba hiç tam tersini düşündükleri oluyor mu? Belki de anda kalın dediklerimiz andan kurtulamadığı için bunca sıkıntı içinde boğuluyor kim çözecek bu ikilemi?

Şimdi diyeceksiniz ki her zaman olumlu düşünüp yazan bu yazman ne oldu da böyle bir sorgulamaya girdi. Soru da çözüm de basit ne yazık ki ölüme ne kadar yakın zaman yaşarsak o kadar zamandan uzaklaşıyoruz. Son iki ayda üç ayrı ölüm haberi aldım yakın çevremden ikisi annemin büyük ablaları idi. Son vefat ise çok sevdiğim bir komşumun annesi Allah hepsinin mekanını cennet eylesin. Bu üç vefatta da farkına vardığım ilk konu hepsinin bitiremediği işleri çözemediği sorunları ve sağlık problemleri olmasıydı.

Teyzelerim güzel bir ömür iyi bir aile hayatı ve rahat bir yaşlılık yaşadıkları için huzur içinde bir aile geriye bıraktılar. Dostumun annesi ise sağlık sıkıntılarına kendine dönük düşünce yapısı ile kaprisleri ile yoğunlaşsa da arkadaşım için varlığı şifa bulması önemli bir insandı. İyi yürekli sevgi dolu arkadaşımın dahi sabrını zorlayan kaprislerine rağmen iyi bir insan tam tedavi oldu artık düzelecek dediğimiz bir hafta sonu sabahı hakkın rahmetine kavuştu.

Dünya ne kadar güzel gelirse gelsin benim düşünceme göre hayata aşkımız kadar hayatın sonuna da kendimizi hazır etmemiz gerek insanların bebekliğinde her derdine koşan anne babasından kıymetli bir varlığı yok bu dünyada. Rabbim her derde devası ile birlikte salmış yarattığı kulunu yeter ki o teslimiyette ve iyi niyette yol alalım. Kardeşler içinde kargaşa yaşamadan anne babalarımıza sahip çıkarak onların bize bakıp büyüttükleri özenle bizlerde onlara bakıp hayatlarının kalitesini yükseltelim kalplerinde yer edelim.

Hayat sanıldığı kadar uzun değil kısacık bir an ve bu anın içinde yaşam kalitemiz ne kadar yüksek olur bizim içimizdeki ruh ne kadar temiz olursa o kadar yükselir ruhunuzu besleyin bedeninizden çok. ruh zengin ve doygunsa bedeni ayakta tutar. 

Uzak doğuda bilge insanların dediği gibi hastalık bedende yavaş yavaş yayılır, önce düşünce (akıl) hastalanır, sonra beden (ten) ya da duygu en son ruh ve hastalıklar aşamasında ilki hemen tedavi olur ikinci aşamada meşakkatli de olsa düzelme şansı vardır ancak ruh aşamasında hastanın enerjisi tükenir son aşamaya gelmemek için ruhunuzu güçlendirin kendinize evrene enerjiye güvenin bu güce inanın Chi enerjisi ateşleyicidir. Ateşi yakın gerekirse içinde yanın kendine inanan insan her konuda herkese yol yoldaş ve ışık olabilir 

Sevgiyle 

Işığınız bol olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Heyecan

Yorgun ama inatçı